Vuoden 2021 katsotuimmat elokuvat Suomessa

Vuoden 2021 katsotuimmat elokuvat Suomessa

Suomalainen elokuvateollisuus on kokenut paljon viime vuonna. Koronapandemia on pakottanut monet elokuvateatterit sulkemaan ovensa ja jättänyt elokuvan ystävät ilman viikoittaista viihdeannostaan. Asiat alkavat kuitenkin pikkuhiljaa palautua normaaliksi, ja voimme nyt odottaa innolla uutta elokuvavuotta! Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi vuoden 2021 suosituimmat elokuvat Suomessa.

Suomen elokuvasäätiö on julkaisemalla listalla on sekä suomalaisia että ulkomaisia elokuvia, joten jokaiselle löytyy jotakin. Tässä ovat vuoden 2021 viisi katsotuinta elokuvaa Suomessa:

  1. 007 No Time to Die
  2. Dyyni
  3. Luokkakokous 3 – sinkkuristeily
  4. Spider-man: No Way Home
  5. Hytti nro 6

Vuoden 2021 suosituin elokuva on toistaiseksi 007 No Time to Die, mikä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon James Bond -elokuvasarjan suosio. Elokuvan piti alun perin ilmestyä vuonna 2020, mutta sitä lykättiin pandemian vuoksi. Se saapui vihdoin Suomen elokuvateattereihin helmikuussa, ja se on ollut suuri yleisömenestys.

Dyyni , toinen odotettu elokuva, viivästyi myös pandemian vuoksi, mutta saapui lopulta Suomen elokuvateattereihin maaliskuussa. Se on visuaalisesti upea sovitus Frank Herbertin klassisesta tieteisromaanista, ja kriitikot ovat ylistäneet sitä.

Luokkakokous 3 – sinkkuristeily on suomalainen komedia vanhoista ystävistä, jotka lähtevät yhdessä sinkkuristeilylle. Elokuva julkaistiin tammikuussa ja siitä tuli nopeasti yksi vuoden suosituimmista elokuvista.

Spider-man: No Way Home on suositun Marvel-sarjan uusin osa. Elokuva julkaistiin helmikuussa ja se on menestynyt hyvin lipputuloissa.

Lopuksi Hytti nro 6. on suomalainen draamaelokuva, joka perustuu Rosa Liksomin saman nimiseen romaaniin. Elokuva julkaistiin maaliskuussa, ja kriitikot ovat ylistäneet sitä. Se on kaunis ja tunnelmallinen elokuva, joka kannattaa ehdottomasti katsoa.

Siinä siis vuoden 2021 suosituimmat elokuvat Suomessa. Oletko sinä nähnyt jonkin näistä elokuvista? Mitä mieltä olit niistä? Kerro meille kommenteissa! Pandemia kuritti elokuvateollisuutta huomattavasti, mikä näkyy uusien elokuvien ilmestymisen viivästymisenä.

matkailun sijaan elokuviin

Matkailun sijaan elokuviin

Pandemia on vaikuttanut elokuvateollisuuteen myös muilla tavoin. Esimerkiksi monia ulkomaisia elokuvia, jotka oli tarkoitus kuvata Suomessa, on siirretty tai peruttu matkustusrajoitusten vuoksi. Tämä on aiheuttanut Suomen elokuvateollisuudelle tulonmenetyksiä, sillä nämä elokuvat olisivat tuoneet maahan rahaa matkailun kautta. Pandemia kuritti myös elokuvien katsojia. Sulkutoimet aiheuttivat taloudellisia ongelmia myös kuluttajille, mistä johtuen yhä useampi kuluttaja rahoitti elämistään hakemalla lainaa.

Horisontissa on kuitenkin hyviä uutisia. Suomen elokuvasäätiö on ilmoittanut jakavansa apurahoja elokuvantekijöille, jotka haluavat kuvata elokuvansa Suomessa. Tämä auttaa tasoittamaan osan pandemian aiheuttamista menetyksistä, ja sen pitäisi lisätä elokuvantekoa Suomessa tulevina kuukausina.

Kaikista viime vuoden haasteista huolimatta näyttää siis siltä, että asiat ovat suomen elokuvateollisuus näyttää paremmalta. Emme malta odottaa, mitä uusia ja jännittäviä elokuvia julkaistaan tulevina kuukausina! Pysy kuulolla, kun kuulet lisää päivityksiä suomalaisesta elokuvakentästä.

Mitä mieltä sinä olet vuoden 2021 tähän mennessä suosituimmista elokuvista? Oletko nähnyt jonkin niistä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa! Äläkä unohda pysyä kuulolla, kun kuulet lisää päivityksiä suomalaisesta elokuvakentästä. Kiitos lukemisesta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*