Mistä etsiä elokuvia katsottavaksi?

Ilta koittaa ja mieli tekisi katsoa jotain hyvää elokuvaa. Onko ongelmana kuitenkin se, että useimmat elokuvat on jo tullut nähtyä, eikä juuri sillä hetkellä ole harmaintakaan aavistusta siitä, mikä elokuva kannattaisi katsoa?

Tilanne on tuttu monelle elokuvien ystävälle. Vaikka maailmalla on tehtailtu aikojen saatossa kymmeniätuhansia hyviä elokuvia, ei aina tiedä, mistä lähteä purkamaan vyyhtiä. Alla esitelläänkin pari erityisen tehokasta tapaa, joita hyödyntämällä elokuvaillan ohjelmaan voi saada selvyyttä.

Elokuviin voi tutustua montaa eri kautta

Elämme hyvin erilaista aikaa kuin vielä parikymmentä vuotta sitten, jolloin ainoita keinoja elokuvien löytämiseen olivat suuntaaminen joko elokuvateatteriin tai läheiseen videovuokraamoon. Internetin myötä ulottuvillamme on kuitenkin monin verroin enemmän vaihtoehtoja elokuvien suhteen, ja niihin on myös helppo päästä käsiksi.

Netin suoratoistopalvelut

Kaikkein yleisimmäksi tavaksi löytää uusia elokuvia katsottavaksi on suunnata suoraan johonkin netin suoratoistopalveluun. Oli kyseessä sitten maksullinen tai maksuton palvelu, löytyy sen tarjonnasta todennäköisesti mielenkiintoisia vaihtoehtoja katsottavaksi.

Jo pelkästään suoratoistopalvelun sisältöä plaraamalla ja pikanäkymästä voi päätellä paljon elokuvatarjonnasta. Houkutteleva kansikuva tai mielenkiintoinen juonikuvaus vetävät puoleensa, jonka jälkeen ei tarvitse tehdä muuta kuin klikata haluamansa elokuva auki.

Elokuva-arvostelut ja ranking-listat

Netissä on useita elokuva-arvosteluihin keskittyviä verkkosivustoja, joista kansainvälisesti tunnetuimpia ovat Rotten Tomatoes ja IMDB. Monet hyödyntävätkin niitä uusien elokuvien etsimisessä.

Sivustoilta löytyy yksittäisten käyttäjien laatimia arvosteluja sekä erilaisia ranking-listoja eri elokuvagenreissä. Joukosta on helppo poimia kaikkein mielenkiintoisimmat elokuvat katsottavaksi.