Tutustu elokuvagenreihin netin suoratoistopalveluissa

Tutustu elokuvagenreihin netin suoratoistopalveluissa

Nykyään useimmat meistä katselevat elokuvia netissä vähintäänkin silloin tällöin. Suurin osa elokuvan ja ylipäätään kulttuurin ystävistä maksaa säännöllisesti jonkin netin suoratoistopalvelun käytöstä ja monet meistä jopa pääsystä useampaan eri suoratoistopalveluun.

Jos elokuvat ovat lähellä sydäntä, eikä aika tai taloudellinen tilanne mahdollista jatkuvaa elokuvateattereissa käymistä, ovat netin suoratoistopalvelut vähintäänkin yhtä hyvä vaihtoehto elokuvien katseluun.

Elokuvagenret voivat yllättää

Eräs mielenkiintoinen ilmiö netin suoratoistopalveluihin liittyen on se, että ne avaavat ovia elokuvien maailmaan aivan eri tavalla kuin elokuvateatterit. Siinä missä elokuviin lähdettäessä monella on tapana pohtia huolellisesti, minkä elokuvan on kiinnostunut näkemään, on kynnys erilaisten elokuvien katselemiseen paljon matalampi netissä.

Elokuvateatterissa tarjolla on vain rajatusti vaihtoehtoja, joten useimmat tekevät valintansa sen perusteella, millaisista elokuvagenreistä yleensä pitää. Jos päivän näytöksistä löytyy vaikkapa toimintaelokuva, eikä yleensä voi sietää toimintaelokuvia, ei silloin tätä elokuvaa tuskin edes harkitse katsovansa.

Tilanne voi kuitenkin olla eri netin suoratoistopalvelussa. Monet meistä klikkailevat hetken mielijohteesta auki myös sellaisia elokuvia, joita ei välttämättä yleensä katsoisi. Usein tällainen spontaanius ja uteliaisuus kannattaa, sillä näin voi löytyä hyvinkin itsestään ja omasta elokuvamaustaan uusia ulottuvuuksia!

Mahdollisuus suodattaa elokuvagenrejä

Vaikka netin suoratoistopalveluita voisikin kuvailla eräänlaisiksi nykypäivän leffateattereiksi, ei niitä voi suoranaisesti verrata toisiinsa. Netissä elokuvia tarjoavat sivustot on varustettu hyvin monenlaisilla eri toiminnoilla, jotka mahdollistavat elokuvien maailmaan sukeltamisen aivan eri tavalla kuin mitä elokuvateatterit.

Eräs erityisen kiitelty ominaisuus netin elokuvatarjonnassa on se, että useimmilla alustoilla on mahdollista selata elokuvatarjontaa monin eri tavoin. Jotkut plaraavat elokuvien listaa alaspäin satunnaisesti ja klikkailevat kuvakkeita, jotka vaikuttavat pikanäkymän perusteella edes etäisesti mielenkiintoisilta vaihtoehdoilta.

Toiset puolestaan haluavat määritellä hyvinkin tarkkaan listalla esiteltävät elokuvat. Tällöin voikin hyödyntää erilaisia suodatusasetuksia, jolloin näkyville jäävät vain tietyn esimerkiksi elokuvagenren edustajat.

Jos mieli tekee sukeltaa vaikkapa sotaelokuvien jännittävään maailmaan, ei tarvitse tehdä muuta kuin napsauttaa näkyville pelkät sotaelokuvat. Tällöin palvelu voi ehdottaa itselle jo tuttujen sotaleffojen lisäksi monia aivan tuntemattomia vaihtoehtoja, joiden joukosta voi hyvinkin löytyä erittäin positiivisia yllätyksiä.