Suoratoistopalvelut – eräänlaisia elokuvateattereita netissä

Suoratoistopalvelut – eräänlaisia elokuvateattereita netissä

Elokuvien katselussa on tapahtunut aivan valtavia muutoksia kuluneen kymmenen vuoden aikana. Vaikka elokuvateatterit ovat toki yhä huippusuosittuja, katsellaan elokuvia nyt kotona enemmän kuin koskaan. Tämä johtuu siitä, että netin suoratoistopalveluiden yleistymisen myötä elokuvat ovat ulottuvillamme aivan eri tavalla kuin ennen vanhaan.

Elokuvaelämyksiä netissä

Netin suoratoistopalveluita voisikin kutsua eräänlaisiksi nykypäivän elokuvateattereiksi. Ellei kotoa satu löytymään todella laadukasta kotiteatteria jättiruutuineen ja kaiuttimineen, ei elokuvaelämys todennäköisesti aivan vedä vertoja elokuvateatterin tarjoamille kaikkia aisteja ravisuttaville elämyksille.

Suoratoistopalveluiden tarjoamassa sisällössä etuna on kuitenkin se, että niihin pääsee käsiksi missä ja milloin tahansa. Elokuvakirjastosta voi parhaimmillaan löytyä jopa tuhansia nimikkeitä, joista voi valita katsottavakseen minkä tahansa ja koska tahansa.

Näitä palveluita on mahdollista käyttää sekä tietokoneelta että mobiililaitteelta käsin, jolloin kaikki fyysiset rajoitukset poistuvat tyystin.

Toisin kuin elokuvateatterissa, jossa on yleensä tarjolla vain rajattu määrä näytöksiä tiettynä päivänä, voi suoratoistopalvelussa katsella niin paljon elokuvia päivän aikana kuin haluaa. Tarjolla on sekä tuoreimpia uutuuselokuvia että vanhoja klassikoita.

Harva suoratoistosisällön aikakaudella kasvanut pystyy edes käsittämään, kuinka huiman muutoksen nämä niin kutsutut elokuvateatterit netissä ovatkaan tuoneet tapaamme nauttia elokuvaviihteestä!

Mitkä elokuvateatterit netissä ovat suomalaisten suosiossa?

Suomalaiset rakastavat tietysti elokuvia siinä missä kaikki muutkin. Netistä löytyy rutkasti mahdollisuuksia elokuvien katseluun sekä suomalaisilta että kansainvälisiltä sivustoilta.

Kotimaisista palveluista suosituimpia ovat muun muassa täysin maksuton YLE Areena, jossa on tarjolla muun muassa erilaisten ajankohtaisohjelmien lisäksi uusia ja vanhempiakin elokuvia. Muita runsaasti suomalaista tuotantoa sisältäviä palveluita ovat esimerkiksi MTV3 Katsomo sekä Ruutu.

Kansainvälisistä suoratoistopalveluista kaikkein tunnetuimpia ovat Netflixin, Disney+:n ja Hulun kaltaiset palvelut, joita voidaan hyvin kuvailla elokuvien aarreaitoiksi. Näissä tarjontaa tuntuu olevan loputtomiin, ja juuri kun luulee katsoneensa läpi kaikki palvelusta löytyvät elokuvat, lisätään niihin uutta sisältöä katsottavaksi.

Elokuvia voi suodattaa haluamiensa elokuvagenrejen perusteella tai esimerkiksi tuoreuden mukaan. Suomalaisittain on tietysti mukavaa sekin, että näistä elokuvapalveluista voi yleensä valita myös suomenkielisen tekstityksen elokuvaan.