Säästökuuri avaa ovet netin elokuvatarjontaan

Säästökuuri avaa ovet netin elokuvatarjontaan

Kun useimmilta kysytään harrastuksia, mainitaan niiden joukossa hyvin yleisesti elokuvien katselu. Elokuvat ovatkin mitä mainiointa viihdettä, jonka avulla saa tehokkaasti ajatukset pois arjen pyörteistä ja joista voi oppia yhtä sun toista.

Mikäli elokuvat ovat lähellä sydäntä, ovat erilaiset netissä tarjottavat elokuvien suoratoistopalvelut silloin todennäköisesti mieluisia. Niiden myötä omalle tietokoneelle tai mobiililaitteelle avautuu valtava elokuvien maailma, josta voi valita mieluista katseltavaa silloin kun se itselle sopii.

Netflix, C More, HBO Nordic, Amazon Prime Video, Disney+ ja Hulu ovat vain muutamia esimerkkejä netin suosituista elokuvapalveluista. Harvalla meistä on kuitenkaan varaa maksaa kaikista näistä kalliita kuukausimaksuja, jos yhdestäkään.

Jos budjetti on rajallinen, voi jo parinkymmenen euron kuukausimaksu pelkästä elokuvien katselusta tehdä tiukkaa. Monille elokuvat ovat kuitenkin niin tärkeitä, että niiden eteen ollaan valmiita tekemään erikoisjärjestelyjä.

Säästä rahaa elokuviin paremmalla taloudellisella suunnittelulla

Useimmissa tapauksissa se, onko netin suoratoistopalvelusta varaa maksaa vai ei, on pelkästään järjestelykysymys. Jos haluaa esimerkiksi katsella Netflixin kautta elokuvia, on muista arjen menoista nipistettävä noin parikymmentä euroa. Säästökuurille ryhtyminen ei loppujen lopuksi ole kovinkaan vaikeaa, mutta pientä vaivannäköä se saattaa vaatia.

Lainojen järjesteleminen

Yksi tehokas keino nipistää juoksevissa kuluissa on järjestää lainat uudelleen. Monet meistä lyhentävät kuukausittain jotain lainaa, mutta entä jos voisikin yhdistää yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolloin pois jäisivät kaikki ylimääräiset lainan lyhentämiseen liittyvät kulut? Jos yhdistä kalliit lainat tulee kyseeseen, jää silloin säästyvistä rahoista helposti jäljelle jotain myös elokuvabudjettiin.

Säästäminen ja priorisointi kannattaa

Lainojen yhdistämisen lisäksi on toki paljon muitakin keinoja, joilla menoeristään voi nipistää sen verran, että Netflixin kuukausimaksun maksaminen onnistuu.

Kuukausittaisista tuloista jo pienenkin määrän siirtäminen syrjään on fiksua, sillä pidemmän päälle pienistä eristä muodostuu suurempi rahasumma, jolla voi ostaa itselleen haluamaansa elokuvapalveluun kuukausitilauksen. Todelliset leffafanit keksivät varmasti keinoja, joilla elokuvien katselu tulee mahdolliseksi hyvinkin rajallisesta budjetista huolimatta!