Elokuvaharrastus pienellä budjetilla

Elokuvaharrastus pienellä budjetilla

Elokuvat ovat lähes jokaiselle meistä mieluista ajanvietettä. On yllättävän paljon ihmisiä, jotka eivät voisi kuvitellakaan elämää ilman elokuvia ja joiden on pakko nähdä kaikkein viimeisimmät elokuvauutuudet.

Elokuvaharrastukseen saattaa upota tällöin sievoisiakin summia, sillä leffaliput ja elokuvien suoratoistopalveluiden tilaaminen ei ole kovinkaan halpaa lystiä.

Kaikilla taloudellinen tilanne ei kuitenkaan välttämättä mahdollista elokuvaharrastuksesta nauttimista niin suuressa määrin kuin ehkä itse toivoisi. Arjessa saattaa muutenkin joutua laskemaan tarkkaan menojaan, ja esimerkiksi kertaluotto voi joissain tapauksissa olla ainoa ratkaisu erääntyvistä laskuista tai muista menoeristä selviytymiseen.

Mikäli rahatilanne voisi olla omalla kohdalla parempikin, mutta elokuvien katselusta ei malttaisi millään luopua, on onneksi olemassa monenlaisia keinoja, jotka mahdollistavat elokuvien katselemisen rajallisellakin budjetilla.

Vinkkejä elokuvien katselemiseen edullisesti

Elokuvat ovat siitä jännä harrastus, että siihen voi kuluttaa valtavia rahasummia tai olla kuluttamatta yhtikäs mitään. Varmaa on se, ettei kenenkään tarvitse jäädä elokuvista paitsi vain siksi, ettei tililtä löytyisi riittävästi katetta.

Jaa käyttäjätili useamman käyttäjän kesken

Useimmat elokuvia tarjoavat netin suoratoistopalvelut mahdollistavat yhden käyttäjätilin useammalle käyttäjälle. Tällöin kuukausimaksu on hieman suurempi, mutta tiliä voivat käyttää samanaikaisesti useammat käyttäjät.

Usein tällainen mahdollisuus on suunnattu esimerkiksi perheille, mutta myös kaveriporukat voivat halutessaan jakaa käyttäjätilin ja sen myötä jakaa myös siitä koituvat kustannukset. Tämä käy pidemmän päälle paljon edullisemmaksi kuin yhden käyttäjätilin käytöstä maksaminen yksin.

Television elokuvatarjonta voi yllättää

Jos elokuvateatterit netissä eivät ole vaihtoehto, kannattaa siinä tapauksessa ottaa kaukosäädin käteen ja katsoa, millaista ohjelmaa televisio tarjoaa. Monet kanavat esittävät hyvinkin monipuolisesti erilaisia elokuvia etenkin viikonloppuisin.

Suomifilmien ystävien kannattaa tarkistaa ohjelmatarjonta arkipäivisin, kun taas kaikkein suosituimpien elokuvien esitysajat ajoittuvat yleensä viikonloppuiltoihin.

Tutustu kirjaston tarjontaan

Harva tulee harkinneeksi kirjastoja elokuvien lainaamiseen, mutta monista kirjastoista löytyy yllättävän laaja ja laadukas leffavalikoima. Sieltä voi lainata haluamansa elokuvan pulittamatta senttiäkään, joka soveltuukin hyvin haastavaan rahatilanteeseen.